המטבח האיטלקי

המטבח האיטלקי הוא אחד המטבחים המפורסמים והאהובים בעולם, הוא מאופיין בשימוש נרחב בפסטה, אורז, ירקות, גבינות ובשר וידוע ביינות המשובחים שלו.

המטבח האיטלקי התפתח במשך מאות שנים תחת השפעות של עמים שונים שהתיישבו באיטליה כמו הרומאים, הגרמנים, הצרפתים והספרדים.

הוא מושפע מהאקלים הים-תיכוני החם והיבש בקיץ והקר והגשום בחורף.

המטבח האיטלקי מגוון מאוד, כמעט בכל אזור באיטליה יש מאכלים ייחודיים משלו.

בואו נצא למסע אל שלושה אזורים פופולריים ומוכרים באיטליה ונלמד על המאכלים שמאפיינים כל אזור.

טוסקנה

טוסקנה היא אזור במרכז איטליה המשתרע על שטח של כ-23,000 קמ"ר עם כ-3.8 מיליון תושבים.

היא אחד האזורים ההיסטוריים והחשובים ביותר באיטליה וידועה בזכות תרבותה העשירה, הנופים יפים, היין משובח שלה וכמובן במטבח איטלקי אותנטי נהדר.

טוסקנה הייתה מרכז תרבותי חשוב עוד בתקופת האימפריה הרומית, במהלך ימי הביניים טוסקנה הייתה מחולקת לשורה של דוכסויות ונסיכויות שהתמודדו על השליטה באזור.

במאה ה-15 טוסקנה הפכה למרכז של הרנסנס והיא הייתה ביתם של כמה מהאמנים, המדענים והפילוסופים החשובים ביותר באותה תקופה.

במהלך מלחמת העולם השנייה טוסקנה הייתה נתונה לכיבוש גרמני, לאחר המלחמה, טוסקנה עברה תהליך של שיקום והיא הפכה לאזור מפותח ומודרני.

כיום, טוסקנה היא אזור תיירותי פופולרי מאוד והיא מושכת אליה מיליוני מבקרים מדי שנה.

טוסקנה היא גם אזור חקלאי חשוב והיא מייצאת מזון, יין וכותנה לרחבי העולם.

הערים הבולטות בטוסקנה:

פיזה
פיזה מפורסמת בזכות מגדל פיזה, אחד המבנים המוכרים ביותר בעולם.

פירנצה
פירנצה היא בירת טוסקנה, עיר בעלת היסטוריה עשירה ותרבות מפוארת.

סיינה
סיינה היא עיר יפהפייה בטוסקנה המפורסמת בעיקר בגלל מרוץ הסוסים הדו-שנתי שלה.

ורונה
ורונה המפורסמת בזכות סיפור רומיאו ויוליה.

המאכלים הפופולרים של טוסקנה:



פסטה פוצ'יני

פסטה פוצ'יני היא מנה איטלקית פופולרית המורכבת מפסטה, שמנת, יין לבן, בזיליקום, מלח ופלפל. המנה קרויה על שם העיירה פוצ'יני שבטוסקנה, איטליה.

מרכיבים:
450 גרם פסטת פוצ'יני, חצי כוס יין לבן יבש, חצי כוס שמנת מתוקה, רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, בינתיים מחממים במחבת גדולה את היין הלבן והשמנת.

מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים, מוסיפים את העלי בזיליקום, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים מיד.


ריזוטו מירין
ריזוטו מרין היא מנה פופולרית בטוסקנה והיא נחשבת לאחת המנות האיטלקיות הפופולריות ביותר בעולם.

המנה מורכבת מאורז, ירקות, מירין, יין לבן, וחמאה, המנה קרויה על שם היין היפני מירין המשמש להעשרת הטעם של הריזוטו.

מרכיבים:
1 כוס אורז ריזוטו, 1 בצל קצוץ דק, 2 שיני שום קצוצות דק, חצי כוס מירין, חצי כוס יין לבן יבש, 3 כוסות ציר ירקות או עוף, רבע כוס חמאה, רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום לסיר ומטגנים עד שהם רכים כ-5 דקות.

מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים במשך 2 דקות נוספות עד שהוא משנה את צבעו.

לאחר מכן מוסיפים את המירין, היין הלבן וציר הירקות לסיר ומביאים לרתיחה.

מורידים את הלהבה למינימום ומבשלים את הריזוטו תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-20 דקות עד שהוא מוכן.

מסירים את הריזוטו מהאש ומוסיפים את החמאה, הגבינה, המלח והפלפל.

מערבבים עד שהחמאה נמסה והגבינה נמסה ומגישים את הריזוטו חם.

סטייק טי-בון
טוסקנה היא אזור מפורסם בבשר בקר והיא מגדלת בקר איכותי כבר מאות שנים, סטייק טי בון נחשב לאחד מנתחי הבשר הפופולריים ביותר באזור.

מדובר בנתח מחלק הגב של הפרה המורכב משני נתחים שונים של בשר, פילה מיניון וסינטה המחוברים יחד על ידי עצם בצורת T.

יש להתחיל לצלות את הסטייק  על אש גבוהה בגריל או במחבת, לאחר שצד אחד של הסטייק מזהיב יש להפוך אותו ולבשל אותו בצד השני.

לאחר מכן יש להעביר את הסטייק לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ולבשל אותו עד שהוא מגיע לדרגת העשייה הרצויה.

ניתן לבשל אותו מדיום-רייר, מדיום, מדיום-וול או וול-דאן לפי הטעם האישי.

סיציליה

סיציליה היא האי הגדול ביותר באיטליה והשלישי בגודלו בים התיכון, שטחה של סיציליה הוא כ-25,713 קמ"ר ומתגוררים בה כ-5 מיליון איש.

ההיסטוריה של סיציליה ארוכה ומפוארת, האי היה מיושב עוד בתקופת האבן הקדומה והוא היה תחת שלטון של מספר עמים לאורך השנים כמו: היוונים, הרומאים, הביזנטים, הערבים, ה Normans, הספרדים והצרפתים.

סיציליה הפכה לחלק מאיטליה בשנת 1861 ומאז האי חווה תקופה של שגשוג כלכלי ונחשב כיום לאחד האזורים המפותחים ביותר באיטליה, סיצליה מהווה מרכז חשוב של תיירות, תעשייה וחקלאות.

המאכלים הפופולרים של סיציליה:



פסטה א-לה נורמה
פסטה א-לה נורמה היא מנה איטלקית המורכבת מפסטה, בטטה, בטטות, פלפלים אדומים קלויים, זיתים שחורים, גבינת פטה, עלי בזיליקום וחמאה.

המנה קרויה על שם האופרה נורמה של המלחין המפורסם ג'וזפה ורדי, שכתב אותה ב-1831, היא פופולרית מאוד בסיציליה, ונחשבת למנה המזוהה ביותר עם האי.

היא הומצאה בתחילת המאה ה-20 על ידי קבוצה של סטודנטים בישול בסיציליה שהתבקשו להכין מנה מיוחדת לציון יום הולדתו של ורדי.

מרכיבים:
450 גרם פסטת ספגטי, 1 בטטה חתוכה לקוביות, 2 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים, חצי כוס זיתים שחורים מגולענים וקרועים, חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים, 100 גרם גבינת פטה קצוצה, 2 כפות חמאה, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, בינתיים מחממים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית.

מוסיפים את הבטטה, הבטטות והפלפלים האדומים למחבת ומטגנים עד שהירקות רכים, כ-10 דקות.

מוסיפים את הזיתים השחורים, עלי הבזיליקום, גבינת הפטה, מלח ופלפל למחבת ומערבבים.

מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב עד שהפסטה מצופה ברוטב ומגישים מיד.

הערות:
ניתן להוסיף למנה גם אנשובי, שום, יין לבן או יין אדום ולהגיש אותה עם פירורי לחם קלויים או עם פרמזן מגורר.

סטייק סיציליאני
סטייק סיציליאני הוא סטייק אנטריקוט עבה המבושל על אש גלויה עם שכבה עבה של שומן,הוא נולד בסיציליה והוא פופולרי מאוד באזור.

הסטייק מבושל בדרך כלל על גריל או על מחבת לוהטת עד שהוא מקבל צבע חום זהוב מכל הצדדים, לאחר מכן הוא מועבר לתנור חם ומבושל עד שהוא מגיע לרמת העשייה הרצויה.

הוא מוגש בדרך כלל עם ירקות קלויים, כמו בטטה, בטטה, פלפל אדום וקישואים ועם רוטב יין אדום או רוטב עגבניות.

מרכיבים:
1 סטייק אנטריקוט עבה, 1 כף שמן זית, 1 בטטה חתוכה לקוביות, 1 פלפל אדום קצוץ, 1 קישוא קצוץ, חצי כוס יין אדום, רבע כוס רוטב עגבניות, רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
מורחים את הסטייק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל וצולים אותו מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע חום זהוב.

מעבירים את הסטייק לתנור חם בטמפרטורה של 400 מעלות פרנהייט ומבשלים עד שהוא מגיע לרמת העשייה הרצויה, בינתיים מטגנים את הירקות על מחבת נפרדת עד שהם רכים.

מוסיפים את היין האדום, רוטב העגבניות, עלי הבזיליקום והסטייק למחבת עם הירקות ומבשלים על אש קטנה עוד כ-5 דקות.

מגישים את הסטייק חם עם הירקות.

נאפולי

נאפולי היא עיר נמל ותעשייה בדרום איטליה על חוף הים הטירני, היא בירת מחוז קמפניה וסנטרל דרום איטליה והיא העיר השלישית בגודלה באיטליה אחרי רומא ומילאנו.

העיר נוסדה על ידי היוונים ב-600 לפנה"ס והייתה מרכז תרבותי ורוחני חשוב בתקופת האימפריה הרומית.

לאחר נפילת האימפריה הרומית נאפולי הפכה לחלק מהאימפריה הביזנטית ולאחר מכן מהאימפריה הלומברדית.

במהלך ימי הביניים הייתה נאפולי מרכז חשוב של התרבות הפלורנטינית, בעיר התגוררו מספר אמנים ומלומדים ידועים כמו מיכאלאנג'לו, רפאל ורונלדין.

נאפולי היא עיר תוססת ומלאת חיים עם היסטוריה עשירה ומגוונת היא ידועה במוזיאונים שלה, בכנסיות ובאתרים הארכיאולוגיים שלה וכמובן בפיצות הנהדרות שלה.

פיצה נפוליטנה
פיצה נפוליטנה הומצאה בסוף המאה ה-18 בנאפולי והיא פופולרית מאוד בנאפולי וברחבי איטליה.

היא הוכנסה לרשימת המורשת העולמית של אונסק"ו בשנת 2017 בזכות הקשר שלה למקום ולקהילה שלה ותהליך ההכנה הייחודי שלה בתנור אבנים לוהט.

בנוסף לטעמה הייחודי לפיצה נפוליטנה יש גם משמעות תרבותית חזקה בנאפולי, היא נחשבת לאחד הסמלים של העיר וזוכה לפופולריות רבה בקרב המקומיים והתיירים כאחד.

מרכיבים:
500 גרם (2 כוסות) קמח חיטה 00, 340 מ"ל (1 ו-1/3 כוסות) מים בטמפרטורת החדר, 7 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים פעילים, 12 גרם (2 כפיות) מלח, 2 כפות שמן זית, גבינת מוצרלה מגורדת.

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והמלח, מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו במשך כ-10 דקות, עד שהוא חלק וגמיש.

מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים כל חצי לכדור, מניחים את הכדורים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.

נותנים לבצק לנוח במשך שעה, או עד שהוא מכפיל את גודלו.

מחממים את התנור ל- 260 מעלות צלזיוס ולאחר שהבצק תפח מרדדים אותו לעיגול דק.

מורחים את הבצק ברוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה טרייה.

אופים את הפיצה במשך 6-8 דקות, או עד שהגבינה נמסה והבצק מזהיב.

טיפים:
השתמשו בקמח 00 ובשמרים טריים פעילים ואל תעבדו את הבצק יותר מדי אחרת הוא יהפוך להיות קשה.

תנו לבצק לנוח במקרר למשך לילה, אפו את הפיצה בתנור לוהט כדי לקבל בצק קראנצ'י.

אנו מקווים שנהנתם מהמסע שלנו למטבח האיטלקי וממליצים לכם בחום להיכנס למטבח ולבשל ארוחה איטלקית משובחת עם כוס יין טוב.

מה מעניין
אותך לקרוא?

לחיצה על קטגוריה בשלט
תוביל אותך לכתבות נוספות בתחום שבחרת.